22 oktober 2021 om 14:52
< 1 min lezen

Plantaardige kazen verschillen enorm in gezondheid

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat plantaardige kazen, op basis van noten of kokosvet, enorm verschillen in de gezondheid. Zo zijn de kazen op basis van amandelen, cashew of macadamia’s gezonder dan de kazen met kokosvet, waar volgens de Consumentenbond veel ongezonde verzadigde vetten in zitten. Dit meldt de vereniging die opkomt voor de belangen van consumenten.

Plantaardige kazen zijn er als varianten op de blauwschimmelkaas, brie en camembert, cheddar, feta, mozzarella, zuivelspread, Parmezaanse kaas en verse geitenkaas. 39 varianten zijn door de Consumentenbond getest. Daarbij is onder meer gekeken naar de aanwezigheid van verzadigd vet, zout en eiwit. Het beste uit de test kwamen Mondarella, Charly’s all fair Naturel en Soyananda Veganella naturel. Verdino White block greek-style, een plantaardig alternatief voor feta, kwam het slechtst uit de test: waar er in feta 12 gram verzadigd vet per 100 gram feta zit, zit er in dit plantaardig alternatief 26 gram verzadigd vet per 100 gram. 

Door: Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Ziekenhuizen

    Overlevingskansen bij tuberculeuze meningitis verbeteren niet bij meer antibiotica

    Vandaag om 13:06
    • Ziekenhuizen

    Inspraak geopend voor vernieuwde vergunning gebruik radioactieve stoffen Slingeland Ziekenhuis

    Vandaag om 11:12

Aankomende evenementen

21 Dec
Algemene rondleidingen bij OlmenEs
  • Friesland
13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg