Diagnostisch Centrum DiaSana

Diagnostisch Centrum DiaSana
Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill
Telefoon:
0485-476 336
Website:
http://www.diasana.nl
E-mail:
info@diasana.nl
Facebook:
https://www.facebook.com/Diagnostisch-Centrum-DiaSana-776886645727396

DiaSana is een professionele organisatie, geheel zelfstandig en onafhankelijk en kent door zijn flexibele organisatiestructuur geen patiënten wachtlijsten, dit in een patiëntvriendelijke, gastvrije en veilige omgeving. Ook aan ziekenhuizen met capaciteitsproblemen of lange wachtlijsten wordt een oplossing op maat (met of zonder verslaglegging) geboden. De organisatie is gericht op samenwerking met aanbieders van zorg in heel Nederland: ziekenhuizen/specialisten, radiologen, zelfstandige behandelcentra, huisartsen, bedrijfsartsen en sportartsen. Een enthousiast team van goed opgeleide en vakbekwame radiologische medewerkers, radiologen en medisch secretaresses verzorgen het onderzoek vanaf de aanvraag tot de verslaglegging.

DiaSana beschikte als eerste in Nederland en als derde ter wereld over een Philips Panorama open 1T MRI. Door de nieuwste techniek is hoogwaardige beeldvorming mogelijk zonder de ruimtelijke beperkingen van een gesloten MRI.

Patiënten met overgewicht en ook claustrofobische patiënten konden veelal een MRI onderzoek niet ondergaan. Juist voor deze groep mensen is de open architectuur van de open-MRI de oplossing. Door de ruimte in het apparaat is het ook mogelijk functionele onderzoeken van gewrichten uit te voeren. Ouders/begeleiders van patiënten kunnen door het ontwerp van de Philips Panorama MRI direct contact houden met de patiënt. De MRI ruimte is voorzien van Philips Ambient Experience waardoor de patiënt zich meer kan ontspannen en zich in een patiëntvriendelijke omgeving waant.

Tevens staat er in DiaSana een Philips Achieva 1.5T MRI scanner en sinds maart 2012 is de moderne big-bore, Philips Ingenia 1.5 T, geplaatst. Het voordeel van deze big-bore is dat de diameter van de bore (tunnel) 10 cm. groter is dan de reguliere MRI. Ook deze MRI ruimte is voorzien van Philips Ambient Experience om een prettige omgeving voor de patiënt te creëren.

Daarnaast beschikt DiaSana over een Philips digitale diagnost, welke de mogelijkheid bied tot het maken van röntgenfoto’s.

NZG Locatie