CSV Centrum School en Veiligheid

CSV Centrum School en Veiligheid
nvt
nvt nvt

Postbus 85475
3508 AL Utrecht
Telefoon:
030-285 66 16

Wie zijn we, wat doen we en hoe kunt u ons bereiken

Het Ministerie van OCW heeft het APS opgedragen het Centrum School en Veiligheid (CSV) in te richten. CSV is een vervolg op De Veilige School en het Transferpunt Jongeren, School en Veiligheid.

Wat doen we Centrum School en Veiligheid verzamelt en verspreidt informatie en deskundigheid op het gebied van schoolveiligheid en adviseert schoolleiders, leraren/docenten, mentoren, leerlingbegeleiders, vertrouwens(contact)personen, onderwijsondersteunend personeel, et cetera.

Sociale schoolveiligheid Conform de opdracht van het Ministerie van OCW concentreert CSV zich op sociale schoolveiligheid. CSV steekt in op de school als verantwoordelijke voor sociale schoolveiligheid vanuit wettelijke verplichtingen als de ARBO-wet, de Kwaliteitswet, Meld- en aangifteplicht, Cao’s en dergelijke. De APS-veiligheidsprojecten pakken onder andere de volgende thema’s aan: (cyber)pesten, agressie, geweld, discriminatie, racisme, seksuele intimidatie, homoseksuele intimidatie, rechts en islamitisch extremisme, kleding en omgangsvormen óp school van leerlingen en personeel.

Voor fysieke veiligheid en maatschappelijke veiligheid verwijzen we door naar de op die terreinen relevante instanties.

Informatie Op de CSV-site is veel informatie te vinden over sociale veiligheid op school. CSV is voortdurend op zoek naar informatie, tools, scholingsaanbod. Ook verzamelen we initiatieven vanuit het scholenveld die voor collega-scholen interessant zijn. Deze vermelden we op onze site onder ‘good practices/schoolvoorbeelden’.

Informeer ons over uw aanbod Heeft u aanbod op het gebied van schoolveiligheid of een aansprekend schoolvoorbeeld? Laat het ons weten! Als u een onjuiste vermelding tegenkomt of foutieve informatie signaleert, of als u aanvullingen, aanbod of ideeën heeft, dan horen wij dat graag via schoolenveiligheid@aps.nl.

Kwaliteitscriteria Centrum School en Veiligheid kiest voor een breed veiligheidsaanbod en past geen kwaliteitsselectie toe op de op de site vermelde organisaties.

Contact Centrum School en Veiligheid is te bereiken per e-mail: schoolenveiligheid@aps.nl. Daarnaast zijn we telefonisch bereikbaar op schooldagen van 10.00 - 14.00 uur via telefoonnummer 030 -285 66 16 .

NZG Locatie