NZG Zorgagenda nieuws

Logo_thedecisioninstitute_logo-rgb-small

30 maart: Masterclass ‘Value-Based Health Care Costs’ – The Decision Institute


Sinds 2008 gingen ruim 20.000 nationale en internationale zorgprofessionals u voor en volgden een masterclass of in-house training over Value-Based Health Care (VBHC) bij The Decision Institute.Onze masterclasses bieden inzicht en handvatten om zelf aan de slag te gaan met Value-Based Health Care. De basis van elke masterclass is een Harvard Bus...

Normal_stemmen

Ongemak in stemhokje: ‘Blijkbaar is een oplossing voor blinden en slechtzienden te ingewikkeld’


Stemmen met het rode potlood is voor blinden en slechtzienden een groot probleem. Volgens de Oogvereniging ontstaat door een gebrek aan kennis bij vrijwilligers van het stembureau regelmatig een onnodige discussie.  

Logo_titel_symposium_web_v2

Symposium 'Komt een kind bij de dokter'


Aanstaande dinsdag 7 maart wordt in Groningen het bijzondere symposium ‘Komt een kind bij de dokter’ georganiseerd door zorgcoöperatie Coöperatie Dichtbij. Een symposium over de nieuwste ontwikkelingen binnen de (palliatieve) kindzorg en begeleiding mét een focus op ziekenhuisverplaatste zorg. 

Normal_maandoverzicht

Maandoverzicht: het belangrijkste zorgnieuws van februari


Het belangrijkste nieuws van februari hebben wij weer voor u verzameld! Lees het nu in ons nieuwste maandoverzicht. In februari bleek er weer een tekort aan schildkliermedicatie te zijn, waarschuwden organisaties voor de kwaliteit van jeugdhulp in Nederland en voerden 80.000 verpleegkundigen actie. 

Normal_logo_the_decision_institute

9 maart: Masterclass ‘VBHC Beyond Lean’ van The Decision Institute


Sinds 2008 gingen ruim 19.800 nationale en internationale zorgprofessionals u voor en volgden een masterclass of in-house training over Value-Based Health Care (VBHC) bij The Decision Institute. De masterclasses van The Decision Institute bieden inzicht en handvatten om zelf aan de slag te gaan met Value-Based Health Care. De basis van elke mast...

Normal_doekle

Doekle Terpstra: 'Te weinig huizen geschikt om ouderen langer thuis te laten wonen'


Het kabinet wil ouderen langer thuis laten wonen, maar te weinig huizen zijn geschikt en de urgentie op dit onderwerp ontbreekt. Dat zegt Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie voor de installatiebranche UNETO-VNI en aanjager van het Techniekpact en Zorgpact. In een interview met de Nationale Zorggids spreekt hij zijn zorgen uit ...

Normal_mst_medisch_spectrum_twente

Medisch Spectrum Twente start Medische Publieksacademie Twente


Tijdens de Publieksacademie van het Medisch Spectrum Twente (MST) delen specialisten hun kennis over de werking van het menselijk lichaam, de signalen die kunnen wijzen op een probleem én behandeling, onderzoeken en innovatie. Tevens gaan zij tijdens de gratis bijeenkomsten in op zelfzorg: hoe houd je je eigen lichaam gezond? Dat meldt MST. 

Normal_ouders_scheiding_gescheiden

Kennisplatform KEES presenteert resultaten tijdens slotsymposium


Kennisplatform KEES (Kind En (Echt)Scheiding) houdt op donderdag 2 maart 2017 een slotsymposium. Tijdens dit symposium worden de resultaten gepresenteerd van de gemeentelijke pilot vechtscheidingen. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

Logo_thedecisioninstitute_logo-rgb-small

The Decision Institute organiseert de masterclass ‘Uitkomsten: de volgende stap’


U heeft waarschijnlijk al van Value-Based Health Care gehoord. Wellicht bent u bezig met VBHC implementatie en heeft u zich bezig gehouden met het meten van uitkomsten. Hoe nu verder? 

Normal_voolezen

‘Te weinig aandacht voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis’


Met de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari wordt voorlezen extra gestimuleerd, ook aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Voorlezen is ontzettend belangrijk en hoort bij de alledaagse bezigheden, vindt linguïst en logopediste Joukje Henstra van Kentalis, een landelijke organisatie die zich onder andere inzet voo...

Normal_maandoverzicht

Maandoverzicht van het belangrijkste zorgnieuws van januari


Het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand hebben wij weer voor u verzameld! Lees het nu in ons nieuwste maandoverzicht. In januari gaf de overheid 100 miljoen euro extra voor verpleeghuizen, zijn de verloskamers in Amsterdamse ziekenhuizen overvol en waarschuwen artsen voor de toekomst van de spoedeisende hulp.

Normal_erasmus-mc-rotterdam-web

Kinder Comfort Teams organiseren symposium over kinderpalliatieve zorg


“Sterven doe je niet alleen. Kinderpalliatieve zorg in de keten” is de titel van het symposium in Leiden op 27 januari 2017. De Kinder Comfort Teams van Erasmus MC-Sophia en het Willem Alexander (LUMC) organiseren het symposium in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Thuiszorg Rotterdam & omstreken, dat meldt het Erasmus MC.

Normal_congres_publiek__compfight_

Symposium over strafrecht bij seksueel misbruik tussen mensen met beperking


Op donderdag 17 maart aanstaande is het symposium ‘Strafrecht bij seksueel misbruik tussen mensen met beperking’. Het symposium richt zich op het informeren van bestuurders, managers en aandachtsfunctionarissen seksueel misbruik van zorgorganisaties. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) geeft samen met het Openbaar Ministerie, de zedenpo...

Normal_ambulanceauto

Druk op spoedeisende hulp zorgwekkend: "Als niets verandert, gaat het een keer mis"


Het aantal afdelingen voor spoedeisende hulp (SEH) zal vermoedelijk de komende jaren verder afnemen. Tegelijkertijd is sprake van overmatige drukte op de resterende SEH’s. Ambulancepersoneel met patiënten moeten soms op de gang wachten tot er een bed vrij komt of worden doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. De druk op de SEH’s neemt toe.

Logo_logo_thedecisioninstitute_logo-rgb-small

The Decision Institute geeft masterclass 'Value-Based Health Care: The Basics'


Heeft u al eens gehoord van Value-Based Health Care (VBHC)? Bent u op zoek naar handvatten om patiëntwaarde te verhogen en zorgkosten te reduceren? oek niet verder en maak op een praktische manier kennis met VBHC. 

Logo_2017__kalender

Wat verandert er per 1 januari 2017 in de zorg?


Vanaf 1 januari 2017 zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd worden in de zorg. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? De Nationale Zorggids zet alles voor u op een rij.

NZG Zorgagenda

NZG Interview

Ongemak in stemhokje: ‘Blijkbaar is een oplossing voor blinden en slechtzienden te ingewikkeld’

Normal_stemmen


Stemmen met het rode potlood is voor blinden en slechtzienden een groot probleem. Volgens de Oogvereniging ontstaat door een gebrek aan kennis bij vrijwilligers van het ste...

NZG Blog

1-0 voor de zorg

Normal_support-casper-excelsior

Een bekend citaat uit de reclamewereld is: '50 procent van het reclamebudget is weggegooid geld, we weten alleen niet om welke helft het gaat’. Voor veel organisaties is dit citaat een reden om maar te blijven investeren. Voor DSW is dit exact de reden om het reclamebudget tot een minimum te beperken. Vandaar dat uw tv-programma nog nooit onderb...

NZG Zorgvacatures

NZG Nieuwsoverzicht