Nationale Zorggids

NZG Uitnodiging Pelerin Lezing: De beginjaren van de radiologie

Datum 22 januari 2019
Tijd 12:00 uur - 13:30 uur
Titel Uitnodiging Pelerin Lezing: De beginjaren van de radiologie
Regio Limburg
Plaats Maastricht
Adres GreepP. Debyelaan 25, 6229 HX Maastricht
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Ziekenhuizen en Zorgpersoneel
Website https://www.mumc.nl/
Samenvatting

In de lezingenreeks over Medische geschiedenis met als thema 'Techniek en beeldvorming in de geneeskunde' vindt op 22 januari 2019 de 3de lezing in deze reeks plaats.

De lezing heeft als titel " De beginjaren van de radiologie en haar invloed op de geneeskunde van de 20ste eeuw." Deze lezing wordt gegeven door: Dr. Kees Simon, radioloog Liempde.

Locatie

Greepzaal op nivo 4 van het Maastricht UMC+.
P. Debyelaan 25,
6229 HX  Maastricht.
 

De lezingen zijn speciaal bedoeld voor alle medewerkers, studenten en alumni van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en voor artsen en andere werkers in de gezondheidszorg in de regio Maastricht. Maar uiteraard zijn ook belangstellenden van elders welkom.

NZG Blog

Ben je klantvriendelijk, klantgericht of klantgedreven?

Normal_sjors_van_leeuwen

Steeds meer zorgorganisaties stellen de patiënt, cliënt of klant centraal. Dat klinkt niet meer dan logisch, want daarvoor doen we het toch? Maar wat versta je onder 'de klant centraal?' Er is namelijk een groot verschil of je alleen klantvriendelijk bent of vooral klantgericht of juist heel klantgedreven. Wat betekent 'de klant centraal' voor j...

NZG Interview

Lyme voorkom je door systematische tekencontrole: “Als die teek er maar uitkomt”

Normal_teek_teken_lyme


Aan informatie over teken en de ziekte van Lyme is bepaald geen gebrek. De jaarlijkse Week van de Teek – dit jaar van 15 tot en met 21 april – wordt al meer dan tien jaar g...