Nationale Zorggids

NZG Wetenschapsdag 2019

Datum 03 april 2019
Tijd 11:30 uur - 14:00 uur
Titel Wetenschapsdag 2019
Regio Limburg
Plaats Maastricht
Adres P. Debyelaan 25
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Ziekenhuizen en Zorgpersoneel
Website https://www.mumc.nl/
Samenvatting

Op woensdag 3 april 2019 wordt voor de 8e keer de wetenschapsdag voor AIOS en arts-onderzoekers gehouden tussen 11.30-14.00 uur op het Terras, niveau 4.

Zoals in voorgaande jaren ligt ook dit keer het initiatief bij de Centrale Opleidingscommissie in samenwerking met de AAV (arts assistentenvereniging).

AIOS en arts onderzoekers worden in de gelegenheid gesteld middels een posterpresentatie hun wetenschappelijk onderzoek toe te lichten. Een jury beoordeelt het geheel en er wordt €1000,- aan prijzengeld aan verbonden.
Dr. Helen Mertens zal namens de Raad van Bestuur de aanwezigen verwelkomen. 

Het wordt evenals vorig jaar een laagdrempelig evenement dat tot maximaal 14.00 uur duurt. Omdat qua tijdstip de lunchpauze gebruikt wordt, zullen de deelnemers nauwelijks afwezig zijn in de kliniek.
Ook worden er hapjes en drankjes geserveerd.

Let op: het indienen van je abstract kan tot 20 februari 2019 via wetenschapsdag2019@gmail.com

Aan de opleiders het verzoek uw AIOS/arts onderzoekers te stimuleren hieraan deel te nemen en vrij te plannen, zodat ook dit jaar de wetenschapsmiddag een succesvol evenement wordt.

NZG Blog

De vliegende coach

Normal_marja_foto

De eerste keer dat ik vloog was ik in mijn eentje naar Engeland. Ik vond het doodeng en op het moment dat het vliegtuig opsteeg greep ik de hand van mijn onbekende buurman die het allemaal best vond, de schat.

NZG Interview

Psychotherapeut Bianca de Moor: 'EMDR-therapie kan vrouwen de regie over een zwangerschap teruggeven'

Normal_bianca_de_moor


De ene moeder zit na de geboorte van haar baby nog dagenlang op een roze wolk, de ander vergeet de bevalling het liefst zo snel mogelijk. Zo’n tien procent van de vrouwen e...