Nationale Zorggids

NZG Wetenschapsdag 2019

Datum 03 april 2019
Tijd 11:30 uur - 14:00 uur
Titel Wetenschapsdag 2019
Regio Limburg
Plaats Maastricht
Adres P. Debyelaan 25
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Ziekenhuizen en Zorgpersoneel
Website https://www.mumc.nl/
Samenvatting

Op woensdag 3 april 2019 wordt voor de 8e keer de wetenschapsdag voor AIOS en arts-onderzoekers gehouden tussen 11.30-14.00 uur op het Terras, niveau 4.

Zoals in voorgaande jaren ligt ook dit keer het initiatief bij de Centrale Opleidingscommissie in samenwerking met de AAV (arts assistentenvereniging).

AIOS en arts onderzoekers worden in de gelegenheid gesteld middels een posterpresentatie hun wetenschappelijk onderzoek toe te lichten. Een jury beoordeelt het geheel en er wordt €1000,- aan prijzengeld aan verbonden.
Dr. Helen Mertens zal namens de Raad van Bestuur de aanwezigen verwelkomen. 

Het wordt evenals vorig jaar een laagdrempelig evenement dat tot maximaal 14.00 uur duurt. Omdat qua tijdstip de lunchpauze gebruikt wordt, zullen de deelnemers nauwelijks afwezig zijn in de kliniek.
Ook worden er hapjes en drankjes geserveerd.

Let op: het indienen van je abstract kan tot 20 februari 2019 via wetenschapsdag2019@gmail.com

Aan de opleiders het verzoek uw AIOS/arts onderzoekers te stimuleren hieraan deel te nemen en vrij te plannen, zodat ook dit jaar de wetenschapsmiddag een succesvol evenement wordt.

NZG Blog

Hoe staat het met jouw USP?

Normal_sjors_van_leeuwen

Ik kreeg laatst de vraag ‘hoe kunnen we onze USP’s beter promoten?’. Klinkt logisch, maar het is de verkeerde vraag, want het stelt jouw product centraal. De juiste vraag luidt: ‘hoe kunnen we beter inspelen op de behoefte van de klant’. De 21e eeuw is immers de eeuw van de klant en de meeste zorgaanbieders, producten en diensten zijn volstrekt ...

NZG Interview

Lyme voorkom je door systematische tekencontrole: “Als die teek er maar uitkomt”

Normal_teek_teken_lyme


Aan informatie over teken en de ziekte van Lyme is bepaald geen gebrek. De jaarlijkse Week van de Teek – dit jaar van 15 tot en met 21 april – wordt al meer dan tien jaar g...