Nationale Zorggids

NZG thema-avond ‘NAH zet je leven op zijn kop’

Datum 16 mei 2019
Tijd 19:30 uur - 21:30 uur
Titel thema-avond ‘NAH zet je leven op zijn kop’
Regio Noord-Brabant
Plaats Best
Adres Max de Bossustraat 1, 5684 CG Best
Type Thema bijeenkomst
Website http://www.swzzorg.nl/donderdag-16-mei-thema-avond-nah-zet-je-leven-op-zijn-kop/
Samenvatting

Trefpunt NAH in Best organiseert in samenwerking met het Zelfhulp Netwerk een informatiebijeenkomst over de veranderingen door niet-aangeboren hersenletsel, voor jezelf en voor je naasten.
Gastsprekers zijn Iris Versteijnen, hoofdbehandelaar Hersenz bij SWZ en Jeannette Heijting, ervaringsdeskundige en medeorganisator van Trefpunt NAH.

 

Als je wordt geconfronteerd met niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, klap op je hoofd, hersenbloeding of -infarct, verandert je leven van het ene op het andere moment. Er wordt niet voor niets gesproken over ‘een breuk in de levenslijn’. Het leven vóór het hersenletsel is compleet anders dan het leven mét het hersenletsel. En dit geldt niet alleen voor de getroffene, maar ook voor zijn of haar naasten. Hersenletsel heb je nooit alleen!

 

 

NZG Blog

Schrijven en ons leven bewust beleven

Normal_marja_foto

Sinds jaren schrijf ik veel en vaak over wat er zoal in mijn leven gebeurt. De eerste column schreef ik uit woede omdat een man die overspannen was meteen slaappillen en antidepressiva van zijn arts kreeg. Bleek helemaal niet nodig. Hij had alleen maar een negatief denkpatroon en een verkeerde manier van ademen ontwikkeld en dat al jaren lang. B...

NZG Interview

Lyme voorkom je door systematische tekencontrole: “Als die teek er maar uitkomt”

Normal_teek_teken_lyme


Aan informatie over teken en de ziekte van Lyme is bepaald geen gebrek. De jaarlijkse Week van de Teek – dit jaar van 15 tot en met 21 april – wordt al meer dan tien jaar g...