Nationale Zorggids

NZG thema-avond ‘NAH zet je leven op zijn kop’

Datum 16 mei 2019
Tijd 19:30 uur - 21:30 uur
Titel thema-avond ‘NAH zet je leven op zijn kop’
Regio Noord-Brabant
Plaats Best
Adres Max de Bossustraat 1, 5684 CG Best
Type Thema bijeenkomst
Website http://www.swzzorg.nl/donderdag-16-mei-thema-avond-nah-zet-je-leven-op-zijn-kop/
Samenvatting

Trefpunt NAH in Best organiseert in samenwerking met het Zelfhulp Netwerk een informatiebijeenkomst over de veranderingen door niet-aangeboren hersenletsel, voor jezelf en voor je naasten.
Gastsprekers zijn Iris Versteijnen, hoofdbehandelaar Hersenz bij SWZ en Jeannette Heijting, ervaringsdeskundige en medeorganisator van Trefpunt NAH.

 

Als je wordt geconfronteerd met niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, klap op je hoofd, hersenbloeding of -infarct, verandert je leven van het ene op het andere moment. Er wordt niet voor niets gesproken over ‘een breuk in de levenslijn’. Het leven vóór het hersenletsel is compleet anders dan het leven mét het hersenletsel. En dit geldt niet alleen voor de getroffene, maar ook voor zijn of haar naasten. Hersenletsel heb je nooit alleen!

 

 

NZG Blog

De vliegende coach

Normal_marja_foto

De eerste keer dat ik vloog was ik in mijn eentje naar Engeland. Ik vond het doodeng en op het moment dat het vliegtuig opsteeg greep ik de hand van mijn onbekende buurman die het allemaal best vond, de schat.

NZG Interview

Psychotherapeut Bianca de Moor: 'EMDR-therapie kan vrouwen de regie over een zwangerschap teruggeven'

Normal_bianca_de_moor


De ene moeder zit na de geboorte van haar baby nog dagenlang op een roze wolk, de ander vergeet de bevalling het liefst zo snel mogelijk. Zo’n tien procent van de vrouwen e...