Nationale Zorggids

NZG Themabijeenkomst ‘Hechting, de verdieping’ (mentaliseren)

Datum 28 november 2019
Tijd 09:30 uur - 11:30 uur
Titel Themabijeenkomst ‘Hechting, de verdieping’ (mentaliseren)
Regio Zeeland
Plaats Goes
Adres Beukenstraat 62, 4462 CA Goes
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen Jeugdzorg
Website https://www.juvent.nl/agenda/themabijeenkomst-hechting-de-verdieping-2/
Samenvatting

Misschien is het begrip mentaliseren je wel bekend, maar vraag je je toch af wat het nou precies is en waarom het belangrijk is om dit te begrijpen en toe te passen.

Binnen een veilige gehechtheid leren kinderen mentaliseren. Bij kinderen met een onveilige gehechtheid zijn er tekorten op dit gebied. Het kind kan niet goed nadenken over zichzelf, laat staan over de ander. Hoe herken je dat? Wat brengt dit te weeg? Wat kun je dan doen? Dit zijn onderwerpen die we tijdens de themabijeenkomst over mentaliseren met elkaar uitdiepen. Een korte uitleg vanuit de theorie en uitdiepen van het onderwerp a.d.h.v. voorbeelden. Van harte welkom, ik kijk er naar uit!

Deze bijeenkomst wordt gegeven door Jorina Lukasse, gedragsdeskundige bij Juvent.

 

 

NZG Blog

Proclamatie

Normal_broeder_joost

Ik heb maar liefst drie oudere zussen. De middelste, waar ik vaak tegen zeg dat zij de leukste is maar dat alleen zij dit weet, gaf een aantal jaar geleden les op een vmbo-school. Ik mocht daar tijdens een beroepenweek iets vertellen over mijn baan als verpleegkundige, in de hoop een zwerm leerlingen te enthousiasmeren voor dit mooie vak. 

NZG Interview

Zorgen over jongeren en personeel door sluiting jeugdgevangenissen in Limburg en Drenthe

Normal_gevangenis_cel


Twee justitiële jeugdinrichtingen met gezamenlijk ongeveer tweehonderd medewerkers moeten op korte termijn hun deuren sluiten. Vakbond FNV, SP, GroenLinks en de Provincie L...