Nationale Zorggids

NZG VvAA: Webinar over verzuim(preventie)

Datum 04 maart 2021
Tijd 20:00 uur - 01:00 uur
Titel VvAA: Webinar over verzuim(preventie)
Website https://www.vvaa.nl/voor-leden/agenda/webinar-samenwerking-en-verzuimpreventie
Samenvatting

Zakelijke en zachte kant

Tijdens dit webinar nemen Annette van Ginkel,  teamcoach en consultant bij VvAA en Michel Fortman, jurist en verzuimspecialist, de werkgevers mee in zowel de zachte als de zakelijke kant van ‘het borgen van hun menskracht’ tijdens en na COVID-19:

  • Als het gaat om de zakelijke kant van verzuim: met welke risico’s moet je als werkgever rekening houden, hoe gaat het bij andere praktijkhouders op het vlak van verzuim? Welke stappen doorloop je op het moment dat je te maken krijgt met verzuim bij medewerkers? Waar betaalt de verzekeraar aan mee bij re-integratie? En nog veel meer praktische vragen.
  • En als we kijken naar de samenwerking en het (zoveel mogelijk) voorkomen van verzuim: Hoe blijf je optimaal samenwerken binnen de praktijk, ook in deze fase van COVID-19? Hoe borg je het onderling begrip en zorg je voor goede en soepele samenwerking binnen het team? En wat kun je als werkgever doen om uitval te voorkomen?

Kortom, een heel praktisch en hands-on webinar waarbij er veel ruimte is voor interactie en het stellen van vragen aan de sprekers.

Na afloop van het webinar ontvangen de deelnemers nog een aantal informatieve mailings met concrete tips en adviezen en een case op dit vlak. Deelname aan het webinar is gratis. Voor meer informatie zie https://www.vvaa.nl/voor-leden/agenda/webinar-samenwerking-en-verzuimpreventie. Het webinar richt zich op werkgevers in de hele 1e lijn: vaak zijn de praktijken te klein voor een eigen hr-adviseur, maar ze lopen wel tegen dezelfde problematiek aan als grote werkgevers, alleen minder vaak en daarom hebben zij minder ervaring met de aanpak van hr-problematiek, zoals verzuim.

 

 

NZG Blog

Bouwen aan wendbare netwerken en ecosystemen

Normal_sjors_van_leeuwen

De uitdagingen in de zorg zijn groot en worden versterkt door de coronacrisis. In een serie van negen korte artikelen worden 9 megatrends beschreven die de komende jaren een belangrijke rol spelen in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze keer de trend:  

NZG Topvacatures

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

ANIOS specialisatie kinderoncologie

Meer vacatures...
Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid

Deskundige infectiepreventie

Meer vacatures...

NZG Interview

Jong in de lockdown: gestrest, eenzaam en last van burn-outklachten

Normal_meisje_vrouw_eenzaam_depressie


Stress, eenzaamheid en burn-outklachten. Jongeren ervaren een grote impact van de coronamaatregelen op hun leven. Twee jongeren vertellen over de gevolgen van corona op hun...