Nationale Zorggids

NZG De lessen van vr-bedenker Thomas Furness

Datum 14 juni 2023
Tijd 14:30 uur - 21:00 uur
Titel De lessen van vr-bedenker Thomas Furness
Regio Utrecht
Plaats Jaarbeurs Utrecht
Adres Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
Website https://www.dutchhealthhub.nl/event/expert-class
Samenvatting

De allereerste toepassing van Virtual Realty was een vluchtsimulatie voor piloten, eind jaren ’60. Daar was Thomas Furness al bij betrokken. Hij wordt dus niet voor niets de ‘grootvader van VR’ genoemd. Op 14 juni neemt hij je tijdens de masterclass mee in de reis die hij met VR aflegde en de toepassingen die hij ontwikkelde voor de zorg. Hij deelt zijn hoogte- en dieptepunten.

De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Health~Holland. Het is de tweede in de gratis reeks bijeenkomsten voor start-ups in de zorg. Naast Thomas Furness is ook Robbert Brouwer van SyncVR aanwezig. Brouwer is oprichter van SyncVR, dat gespecialiseerd is in VR-toepassingen voor zorg en onderwijs.

De eerste, op 7 maart, ging over het samenwerken met zorgorganisaties. Later dit jaar volgen er nog twee. Tijdens deze bijeenkomsten leren de start-ups van prominente sprekers én delen ze hun ervaringen over ondernemen in de zorg.

De bijeenkomst vindt plaats tijdens Dutch Health Week op 14 juni om 14.30 uur.

Combineer de masterclass met een bezoek aan Zorg & ICT , hét grootste health tech event van Nederland in Jaarbeurs Utrecht.

 

 

NZG Logo

Normal_lessen_vr