Nationale Zorggids

NZG Samen beslissen inbedden in workflow

Datum 15 juni 2023
Tijd 16:00 uur - 20:45 uur
Titel Samen beslissen inbedden in workflow
Regio Utrecht
Plaats Jaarbeurs Utrecht
Adres Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
Kosten €499,00
Website https://www.dutchhealthhub.nl/event/masterclass-samen-beslissen/
Samenvatting

Training van zorgprofessionals in samen beslissen is niet voldoende om samen beslissen echt van de grond te krijgen. Het moet ingebed worden in de workflow van zorgprofessionals. En zorgpaden moeten zo ingericht worden dat ze optimaal aansluiten bij de keuzeopties van patiënten.

In deze geaccrediteerde masterclass onder leiding van internationale SDM expert Glyn Elwyn staat de organisatorische inbedding van samen beslissen centraal. We kijken aan de hand van praktische voorbeelden naar wat vorm te geven is en wat daarvoor nodig is.

Deze masterclass vindt plaats tijdens Dutch Health Week en wordt georganiseerd door Dutch Health Hub en het Genootschap Gepersonaliseerde Zorg. De voertaal is Engels. Deelname kost 499 euro. Verpleegkundigen betalen 199 euro.
Let op: de voertaal is Engels.

Medische metroline

Marion van der Kolk, chirurg en invensivist bij RadboudUMC, ontwikkelde samen met haar regionale netwerk van zorgverleners, patiënten in de verschillende ziekenhuizen een medische metrolijn als onderdeel van het project Empower2Decide. Deze metrolijn maakt het zorgpad en de verschillende beslismomenten inzichtelijk voor de patiënt en voor de zorgverleners. Van der Kolk legt uit waarom de metrolijn ontwikkeld is en deelt haar ervaringen over het werken ermee.

Technologische ondersteuning

Daarnaast neemt Elwyn de deelnemers mee in nieuwe mogelijkheden van technologische ondersteuning van SDM. Ook de haken en ogen voor zorgprofessional en patiënt komen aan bod.

De praktijk

Arts én patiënt Mariska Koster ziet in de praktijk dat samen beslissen niet van de grond komt. Ook Haske van Veenendaal ziet dat het nog vaak mis gaat. Angelique Weel geeft een kijkje achter de horizon van SDM, waar de professional steeds meer partner van de patiënt moet worden.

Accreditatie

ABAN: 3 punten
V & VN verpleegkundigen: aangevraagd
V & VN  verpleegkundig specialisten: 4 punten

 

 

NZG Logo

Normal_samen_beslissen