Afbeelding van een reis door de tijd

Op 10 mei begint in woonzorgcentrum De Venser in Amsterdam het project ‘de tijdmachine Amsterdam’. Er wordt in het centrum een kamer ingericht geheel in de stijl van de jaren zestig. Het idee is dat ouderen in deze kamer terug kunnen gaan naar de tijd waarin zij zich in de kracht van hun leven bevonden. Dit meldt Ouderenjournaal.nl.  

Het project wordt opgezet door Stichting De Tijdmachine. Het is bedoeld voor alle ouderen, of ze nu vitaal zijn of in de eerste stadium van dementie. Ook maakt het niet uit of ze zelfstandig of intramuraal wonen. Het project is bedoeld om bijzondere aandacht te schenken aan iederen die soms moeite heeft om mee te doen. 
 
Het doel is dat de mobiele tijdmachine herinneringen bij de ouderen terugbrengt uit de tijd dat ze in de kracht van hun leven waren. “De overtuiging is dat deze herinneringen zoveel energie en positiviteit geven dat ze zich vitaler voelen en daardoor minder zorg afnemen”, aldus Eric Hisgen, voorzitter van de raad van bestuur van  Amstelring.
 
Het project wordt ondersteund door de zorginstelling en de grootste landelijke selectiesite voor seniorenwoningen, service en zorg, Woonz.nl. Amsterdamse wethouder van zorg en welzijn Eric van der Burg zal bij de opening aanwezig zijn. 
 
© Nationale Zorggids