wetboeken

Op woensdag 25 juni wordt er een studiedag georganiseerd over de juridische theorie rond de in te voeren wetten Zorg & Dwang en Verplichte geestelijke gezondheidszorg. Deze wetten gaan in de toekomst de Wet Bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ) vervangen. Dit meldt zorgvoorbeter.nl. 

De wet Zorg & Dwang is inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen, hoewel de invoering uitgesteld is door de Eerste Kamer. Deze wet gaat samen met de de Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg de huidige Wet BOPZ vervangen. 
 
Om meer duidelijkheid te creëren over wat de impact van de wetten zal zijn, wordt er een studiedag georganiseerd. De hoofdlijnen zijn al bekend, daarom zal deze dag kijken naar de juridische veranderingen die de nieuwe wetten teweeg brengen. Ook wordt er uitgelicht wat de gevolgen van de wetten zijn voor de praktijk en worden de laatste ontwikkelingen geanalyseerd. 
 
De volgende thema’s zullen worden behandeld:
Reikwijdte wet
Onvrijwillige zorg
Verzet wilsbekwaamheid
Verantwoordelijkheden professionals
Klachtrecht en cliëntenvertrouwenspersoon
Toezicht en handhaving
Knelpunten Wet Zorg & Dwang
Verschillen tussen de Wet BOPZ en de Wet Zorg & Dwang
Afstemming Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg
 
De studiedag wordt op woensdag 25 juni gehouden van 14.00 tot 18.30 uur. Het Van der Valk hotel in Breukelen is de gekozen locatie. Voor meer informatie en om aan te melden klikt u hier
 
© Nationale Zorggids