Logo_attent_wwz

Zorgorganisatie Attent wonen welzijn zorg (wwz) gaat zich in de zorglocatie Gelders Hof toeleggen op specialistische zorg aan ouderen. Er komt een nieuw centrum voor specialistisch wonen, waar ouderen terecht kunnen die vanwege hun specifieke problemen elders moeilijk kunnen wonen. Op 20 juni neemt Attent wwz afscheid van de naam 'Gelders Hof' en zullen de namen van de nieuwe initiatieven en diensten worden onthuld. Dat meldt Attent wwz in een persbericht.

'Ouderen willen enerzijds graag langer thuis wonen, maar zullen anderzijds ook wel moeten door de maatregelen die de overheid neemt. Daarom willen we ouderen in de regio Rheden, Dieren en Doesburg hier zo goed mogelijk bij ondersteunen', zegt Ilse de Jong, directeur van Attent wwz Rheden Dieren Doesburg. Om deze reden wordt het Gelders Hof omgevormd tot een centrum voor preventie, revalidatie en kortdurend verblijf. 'Hier kunnen ouderen terecht voor dagbehandelingen, of ze blijven, bijvoorbeeld bij een korte herstelperiode of bij afwezigheid van de mantelzorger, een paar nachten logeren. Het uitgangspunt is altijd dat de oudere weer terug naar huis gaat zodra deze daaraan toe is', zegt De Jong. Als de situatie daarom vraagt kunnen behandelingen ook aan huis worden geleverd.

Naast de ondersteuning van thuis wonen zet Attent wwz in op het permanent verblijf van ouderen met specifieke problemen. De Jong: 'Mensen die door hun ziekte bijvoorbeeld agressief gedrag vertonen of voortdurend rond willen lopen, kunnen moeilijk aarden in gemengde woongroepen. Ook voor de andere bewoners en het personeel is het vaak lastig hier mee om te gaan.' Voor deze mensen zet Attent wwz twee nieuwe woongroepen op: één voor ouderen die door hun psychiatrische ziekte behoefte hebben aan structuur en één voor ouderen die door hun dementie gedragsproblemen hebben.

Gelders Hof bestaat dit jaar veertig jaar. Het jubileumfeest 'Gelders Hof slaat een andere weg in' vindt plaats op 20 juni van 16.30 uur tot 18.30 uur. Attent wwz zal dan ook de namen van de nieuwe initiatieven en haar nieuwe diensten bekend maken. Meer informatie over de feestelijkheden is te vinden op www.attentwwz.nl.

© Nationale Zorggids