Normal_muziekpromotor_sid_bernstein

Op vrijdag 6 juni 2014 organiseert het lectoraat Lifelong Learning in Music van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen 'While the Music Lasts - een symposium over Muziek en Dementie'. Het symposium vindt plaats  in debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Dat meldt de Hanzehogeschool Groningen.

Muziek draagt bij aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie en kan de persoon achter de dementie zichtbaar maken. De afgelopen twee jaar heeft het lectoraat Lifelong Learning in Music in samenwerking met partners uit de gezondheidszorg en de muziekprofessie een training ontwikkeld voor musici die zich willen specialiseren in het geven van muzikale workshops met mensen met dementie. Doel is een innovatieve praktijk in Nederland te ontwikkelen voor musici die op dit gebied aan de slag willen.

Deze nieuwe muziekpraktijk met mensen met dementie en hun verzorgers biedt (toekomstige) professionele musici kansen om hun beroepspraktijk uit te breiden.
 Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt komende jaren toe en een innovatieve praktijk als deze, die bijdraagt aan het welzijn van dementerende ouderen en de communicatie met hun verzorgenden, is dan ook belangrijk.

Het symposium is gericht op professionele musici, muziekdocenten, conservatoriumdocenten en –studenten, medewerkers uit de ouderenzorgsector, medewerkers en beleidsmakers werkzaam op het gebied van muziek/kunst en ouderen, mantelzorgers, familieleden van mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Aan deelname zijn kosten verbonden en inschrijving is noodzakelijk.

© Nationale Zorggids