Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie (NedKAD) organiseert op 3 oktober 2014 een conferentie voor professionals waar nieuwe ontwikkelingen uit de praktijk worden besproken en discussies worden gevoerd. Dat meldt het NedKAD.

Angst- en stemmingsstoornissen behoren tot de meest voorkomende psychische stoornissen in Nederland. Deze aandoeningen hebben negatieve gevolgen op de kwaliteit van leven van de betreffende persoon, diens partner en naasten. Bij sommige mensen zijn de klachten van korte duur. Bij anderen kunnen deze stoornissen langdurig voorkomen.

Het kenniscentrum heeft zich als doel gesteld om de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst- en stemmingsstoornissen te verbeteren. Dat gebeurt door het overdragen van kennis, ontwikkelen van expertise op het gebied van diagnostiek, behandeling en preventie en door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

Elk jaar organiseert het kenniscentrum een 'Invitational Conference', waarvoor NedKAD-leden zich kosteloos kunnen inschrijven. De conferentie 'Onderzoek bij Angst en Depressie & Routine Outcome Monitoring' vindt dit jaar plaats op 3 oktober in Ermelo. Het programma (pdf) is hier te vinden.

© Nationale Zorggids