Normal_gay_vlag__2__homo

Zaterdag 11 oktober hangt Arnhem met 42 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag uit. Dat doet Arnhem in het kader van Coming Out Dag, een landelijke dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het feit dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid.  

In Arnhem wordt niet één regenboogvlag gehesen, maar 111 vlaggen, verspreid over de hele stad. Op 11 oktober vinden diverse activiteiten in de stad plaats waarbij seksuele diversiteit in de volle aandacht komt te staan. 
 
Activiteiten
  • Van 14.00 -16.00 zal theatergroep MindMix mensen op de Korenmarkt uitnodigen om een foto te laten maken, waarbij mensen een bord vasthouden met de tekst: “Ik val op……” Hiervan komt een fototentoonstelling die ‘s avonds te zien zal zijn in Café Xtra in pand van COC Midden-Gelderland (St. Catharinaplaats 10 te Arnhem). Zie ook http://www.mindmix.nl/?q=content/expositie-en-foto-actie-ik-val-op
  • Om 16.00 uur is iedereen welkom bij de voorpremière van de film Pride, die getoond wordt in Focus Filmtheater. Deze film is gratis te bezoeken, mits vooraf gereserveerd wordt via de website van Focus 
  • Vanaf 22.00 uur is er een dansfeest in Café Xtra (St. Catharinaplaats 10) met DJ Samaker
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten. 
 
© Nationale Zorggids