Normal_open_dag

Vandaag is de Nationale Week van Zorg en Welzijn 2015 begonnen. Het thema van de week is dit jaar: ‘Zo werkt zorg’. Deze week openen ruim tweeduizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor het publiek. Zo kan iedereen zelf zien wat voor werk er in de zorg- en welzijnssector wordt verricht. Dit meldt weekvandezorg.nl.

Mensen die willen weten hoe het er in een verzorgingshuis precies aan toe gaat, of welke geavanceerde technieken er in een ziekenhuis worden gebruikt, kunnen daar deze week achter komen. In de Nationale Week van Zorg en Welzijn krijgt iedereen de gelegenheid om alles met eigen ogen te zien. Iedereen is gedurende de week welkom bij alle aangemelde zorg- en welzijnslocaties.
 
De activiteiten startten op maandagochtend. Veel bekende Nederlanders brachten samen met scholieren een bezoek aan een zorg- of welzijnsorganisatie in hun buurt. Ook op televisie wordt aandacht besteed aan de Week van Zorg en Welzijn: SBS6 zendt dagelijks het tv-programma ‘Heel Holland Zorgt’ uit. De Nationale Week van Zorg en Welzijn wordt georganiseerd door zestien regionale werkgeversorgansiaties die samenwerken in Stichting RegioPlus. Een overzicht van alle deel nemende organisaties is hier te vinden. 
 
© Nationale Zorggids