Normal_bejaard_koppel_relatie_ouderen
De vergrijzing en ontgroening van onze samenleving wordt veelal gezien als probleem, maar ze biedt ook kansen, perspectieven. Amerika is al verder vergrijsd dan Nederland. Wat dat oplevert en hoe het ministerie van VWS kijkt naar de Nederlandse situatie, wordt gedeeld op 3 november in twee lezingen, door prof. dr. JoAnn Damron en drs. Evert-Jan van Asselt. Dit meldt Hogeschool Windesheim, initiatiefnemer van de bijeenkomst. 
In 2050 is één op de vier Nederlanders ouder dan 65 jaar, waarvan een aanzienlijk deel 85 jaar en ouder is. In aanloop naar dat jaartal gaat de samenleving er al anders uitzien en dat heeft consequenties voor het straatbeeld, voor gewenste en benodigde producten, voor de wijze van wonen en hulpverlening. Een vergrijzende samenleving wordt vaak gezien als probleem, maar het biedt zeker ook kansen, zo stelt Hogeschool Windesheim.
 
Op de bijeenkomst verzorgt Prof.dr. JoAnn Damron-Rodrigues, gerontoloog en professor aan de Universiteit van Californië, een lezing. Hierin vertelt zijn over de opgedane ervaringen uit Amerika; een land dat al sterker is vergrijst dan Nederland. Drs. Evert-Jan van Asselt, strateeg bij het ministerie van VWS deelt de visie van het ministerie van VWS op de vergrijzende samenleving in Nederland. Het kunnen zien van de perspectieven, betekent dat achterhaalde veronderstellingen, mentale beelden en mythen over de vergrijzende samenleving onderuit gehaald worden. 
 
De lezingen vinden plaats op 3 november in de Grote Kerk in Zwolle; de middag begint om 15.30 uur. Dit programma is een samenwerking tussen de opleiding Toegepaste Gerontologie en Windesheim in Dialoog. Meer informatie vindt u op windesheimindialoog.nl.
 
© Nationale Zorggids