Normal_nieuwe-naam-mca

Evean, ’t Praethuys en Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest) houden op dinsdag 8 maart 2016 een themamiddag over palliatieve sedatie en euthanasie. Deze bijeenkomst is de zevende van een serie van negen themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

 

Deze zevende bijeenkomst gaat over  palliatieve sedatie en euthanasie. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in ’t Praethuys, Westerweg 50 te  Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en thee en koffie staan klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis.

Als je weet dat je niet meer beter wordt, is het vaak een moeilijk proces om dit te kunnen aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. Deskundigen de heer D. ten Oever, internist-oncoloog en mevrouw M.A.C. de Jong, casemanager oncologie, beiden werkzaam in Noordwest locatie Alkmaar, spreken over het sterven, de rol van palliatieve sedatie en hoe het zit met euthanasie.

Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van Noordwest locatie Alkmaar, telefoon: 072 - 548 35 00.

Voor deze themamiddag is een minimumaantal van 8 personen vereist en een maximum van 25.

©Nationale Zorggids