Normal_telefoon_i-phone_smartphone__marleen

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert op dinsdag 6 september de workshop ‘Praten tegen iPhone en iPad’ en 29 november de informatiebijeenkomst ‘Hoe gebruik ik de toegankelijkheid van mijn Android tablet of smartphone?’ over de mogelijkheden die tablets en smartphones bieden aan mensen die slechtziend of blind zijn. Dat meldt Koninklijke Visio.

Met de komst van de tablet en smartphone is het vinden en lezen van informatie voor slechtziende en blinde mensen een stuk eenvoudiger geworden. Eropuit met behulp van GPS van de telefoon, een boek lezen, agenda of mail bijhouden allemaal mogelijkheden die met behulp van deze digitale media goed zijn uit te voeren. Tijdens de bijeenkomsten krijgen bezoekers naast uitleg een demonstratie van de diverse mogelijkheden van het gebruik van apps, en van de mogelijkheden van spraak tot vergroting.

Op dinsdag 6 september van 15.00 tot 16.0 uur is de workshop ‘Praten tegen iPhone of iPad. De informatiebijeenkomst ‘Hoe gebruik ik de toegankelijkheid van mijn Android tablet of smartphone?’ is op dinsdag 29 november tussen 14.00 en 16.00 uur. Beide bijeenkomsten vinden plaatsen bij Visio in Den haag aan de Bordewijklaan 3.

Door: Redactie Nationale Zorggids