Afbeelding van handen

Somatosensorische Revalidatie is een behandeling gericht op het verminderen van neuropathische pijn volgens de methode van Claude J. Spicher (neuropain.ch). Neuropatische pijn wordt veroorzaakt door schade aan zenuwen. Deze schade kan optreden door bijvoorbeeld zwelling of een wond.

Onze handen zijn misschien wel het mooiste gereedschap dat wij bezitten. Als er letsel ontstaat aan onze handen voelen we ons al snel onthand. Bij Handtherapie ZuidOost-Brabant zijn wij exclusief gericht op het behandelen van letsel aan de hand en polst. Naast de reguliere behandeling bieden wij ook ondersteuning bij neuropathische pijn klachten. 

Bij letsel of na een operatie kan er schade optreden aan de zenuwen die de pijn en het gevoel in de huid registreren. De beschadiging leid tot een verandering in dit gevoel. Meestal verdwijnen deze pijnklachten na zes maanden. Als dit niet zo is dan is er mogelijk sprake van neuropathische pijn. Deze pijn is niet te zien op bijvoorbeeld een MRI of echo en daarom worden de klachten vaak weggemoffeld of niet begrepen. 

De therapeuten bij Handtherapie ZuidOost-Brabant zijn allen opgeleid om verschillende soorten neuropathische pijn te herkennen, dit te kunnen diagnosticeren en passende behandelingen te geven.