Normal_coronavirus_corona_covid

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus en de maatregelen tegen verdere verspreiding het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: hoogleraren gefrustreerd over uitblijven vitamine D-advies tegen corona

Ondanks dat steeds meer onderzoeken aantonen dat vitamine effectief is tegen corona, blijft een officieel advies van het kabinet uit. Dit tot grote frustratie van diverse hoogleraren. Zij vinden de conclusies van de onderzoeken duidelijk genoeg om hierover een advies uit te brengen en vragen zich af waarom Den Haag niets doet tegen het doodgaan van mensen door corona.

Dinsdag: vaccinatiebereidheid onder Nederlanders neemt toe

Waar de vaccinatiebereidheid in november nog 66 procent was en in december nog 69 procent was, is dit percentage inmiddels gestegen naar 75 procent. Voldoende voor een goede dekkingsgraad.

Woensdag: Nederlandse baby met onderliggend lijden overlijdt aan gevolgen van corona

Voor het eerst in Nederland is een baby overleden aan de gevolgen van corona. Het jongetje was niet gezond en had al onderliggende aandoeningen. Welke dat waren, is niet bekend.

Donderdag: Britse coronavariant vastgesteld bij vijftig Nederlanders

Het aantal mensen waarbij de Britse coronavariant is vastgesteld, is in Nederland gestegen van 11 naar ongeveer vijftig personen. De variant lijkt besmettelijker te zijn, maar tot nu toe is er geen reden om aan te nemen dat het ziekteverloop anders of ernstiger is dan met de variant die op dit moment het meeste in Nederland gevonden wordt.

Vrijdag: met name buikvet blijkt risicofactor voor ernstiger beloop corona

Overgewicht zou een extra risicofactor zijn voor een ernstige coronabesmetting, maar niet iedereen met een te hoog BMI lijkt dit extra risico te lopen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of je een appelfiguur of een peerfiguur hebt.

Door: Nationale Zorggids