Normal_coronavirus_corona_covid

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basismaatregel

Maandagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid bekend dat thuiswerken weer de norm is en dat huizen en bedrijven voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes moeten zorgen. Onder bepaalde omstandigheden kan besmetting namelijk ook plaatsvinden via virusdeeltjes in de lucht.

Dinsdag: vrijgezellen uit Haarlem kunnen ‘sjansen met Janssen’

'Dansen met Janssen' zit er niet meer in, maar inwoners van Haarlem en omstreken kunnen vrijdagavond wel 'sjansen met Janssen'. De GGD combineert het vaccineren van mensen die het coronavaccin van Janssen willen dan met een datingevenement. Hoe werkt dat?

Woensdag: 'Gevaccineerde moet weten dat hij coronavirus kan doorgeven'

De Delta-variant van het coronavirus verspreidt zich mogelijk sneller onder volledig gevaccineerden, maar hier is nog te weinig aandacht voor in de maatschappij. "Veel mensen die volledig gevaccineerd zijn, hebben niet door dat ze het coronavirus kunnen hebben en besmettelijk zijn." Hoe dat zit, lees je hier.

Donderdag: tientallen mensen kochten vervalst bewijs van coronavaccinatie

Op chatdienst Telegram wordt gehandeld in nagemaakte vaccinatiebewijzen. De GGD'en hebben "enkele tientallen aangiftes" gedaan tegen mensen die zo'n bewijs hebben gekocht en daarmee tegen de lamp zijn gelopen.

Vrijdag: alleen volledig gevaccineerden zijn volgens meerderheid overal welkom 

Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat 62 procent van de gevaccineerden vindt dat straks alleen nog volledig gevaccineerden volledig toegang mogen krijgen tot openbare gelegenheden als cafés en festivals. Zij vinden ook iets van de vaccinatieplicht.

Door: Nationale Zorggids