12 december 2012 om 12:47
< 1 min lezen

Diëtisten OLVG in actie voor Dag van de Ondervoeding

AMSTERDAM – Op het moment van opname is één op de vier patiënten ondervoed, zo blijkt uit onderzoek van de afdeling Diëtetiek van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, zo meldt het ziekenhuis vandaag op de Dag van de Ondervoeding.

De dag is door de Stichting Eerstelijns Ondervoedings Instituut (EOI) georganiseerd om extra aandacht te vragen voor het probleem van ondervoeding in de gezondheidszorg. Ter gelegenheid daarvan zullen de diëtisten van het OLVG vandaag alle patiënten die zijn opgenomen trakteren op een extra eiwitrijke snack van de lunch. Ook krijgt elke patiënt een informatiekaartje over ondervoeding.

“De ondervoeding ontstaat thuis, vaak als gevolg van een aandoening”, zegt Ginette van Lienen, diëtiste in het ziekenhuis.

Het voorkomen van ondervoeding is erg belangrijk omdat deze patiënten na een ziekte minder snel kunnen herstellen. Goed gevoede patiënten voelen zich niet alleen beter, het zorgt tegelijk ook voor een forse besparing in de gezondheidszorg.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz

Relevante artikelen

Alles van zorgpersoneel
    • Zorgpersoneel

    Kabinet blijft erbij: organisaties met schijnzelfstandigen krijgen vanaf 2026 boete

    Gisteren om 11:14
    • Zorgpersoneel

    Medewerkster Coloriet maakt en deelt filmpjes van oudere bewoners, maar niemand doet aangifte

    18 december 2025 om 13:28

Aankomende evenementen

21 Dec
Algemene rondleidingen bij OlmenEs
  • Friesland
13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg