Normal_463

OSS - De beslissing over de verdere toekomst van MSD in Nederland, het voormalige Organon, is uitgesteld tot half februari.

De directie, de ondernemingsraad en de raad van commissarissen hadden aanvankelijk tot het eind van dit jaar de tijd gekregen om alternatieven te bedenken om de activiteiten van het farmaceutische bedrijf in Oss en Schaijk te behouden.

''We hebben meer tijd nodig''', aldus een woordvoerster van MSD vrijdag. ''Er wordt gesproken met derden, meer kunnen we er op dit moment niet over zeggen.''

Diverse media berichtten de afgelopen tijd dat meerdere buitenlandse partijen in de race zouden zijn voor de overname van MSD Oss.

Verplaatsen
Deze zomer besloot het moederbedrijf, de Amerikaanse farmaciegigant Merck, de onderzoeksafdeling in Nederland naar Amerika te verplaatsen en de productieafdeling en ondersteunende diensten te reorganiseren.

Hierdoor komen in totaal 2175 van de 4500 banen te vervallen, waaronder ongeveer duizend hoogopgeleide onderzoekers.


Van der Hoeven
Onder druk van met name de raad van commissarissen van Organon werd in de nazomer de reorganisatieplannen voorlopig een halt toegeroepen. Ook Maria van der Hoeven, destijds demissionair minister van Economische Zaken, drong in een persoonlijk gesprek met de top van Merck in de Verenigde Staten aan op een goede oplossing voor Organon.

© ANP