Normal_753

Stichting Topaz (ouderenzorg) en de Gemiva-SVG Groep (gehandicaptenzorg) gaan werkplekken organiseren voor cliënten van de Gemiva-SVG Groep. Mensen met een handicap gaan in Topaz ’t Hofflants Huys (Voorschoten) aanvullende diensten verlenen aan bewoners, zoals boodschappen doen, post rondbrengen en ondersteunen in de winkel, het restaurant en de huishouding. Om deze activiteiten te ondersteunen hebben de betrokken partijen op 13 december de Stichting Fairwash opgericht.
 
In januari 2011 wordt bijvoorbeeld gestart met een wasserette in Topaz ’t Hoffants Huys. De wasserette wordt een vast ontmoetingspunt, zoals wij dat in vijftiger jaren gewend waren. Bewoners en/of hun familie kunnen hun kleine wasjes zelf gaan doen of die aanbieden aan de Gemiva-SVG-medewerkers. Deze medewerkers krijgen begeleiding van een jobcoach en een activiteitenbegeleider van de Gemiva-SVG Groep. Topaz organiseert taken en faciliteert de werkplek.

Fairwash
Om deze projecten te ondersteunen met fondsenwerving en advies is op maandag 13 december de Stichting Fairwash opgericht. Notaris Delahaije stelde de akte op.
Het eerste project van deze stichting is het creëren van de wasserette, die zal meeverhuizen naar woonzorgcentrum Topaz Vlietwijk (dat vanaf de tweede helft 2011 in de plaats komt van ’t Hofflants Huys in Voorschoten). De inrichting van de wasserette is financieel mogelijk gemaakt door Fonds1818 en de Vrienden van Topaz.

Topaz
Topaz biedt in de regio Katwijk-Leiden-Voorschoten zorg en diensten op het gebied van ouderenzorg, revalidatie en de behandeling van Huntington Disease. Ruim 1.750 zorgzame professionals bieden in vier woonzorgcentra en drie verpleeg- en behandelcentra een breed scala aan zorg- en dienstverlening. Daarnaast levert Topaz zorg bij ouderen in de buurt.

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland meer dan 4000 mensen met een handicap. Dat kan een verstandelijke handicap zijn, een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Die ondersteuning bieden de medewerkers bij de cliënt thuis, op school of op het werk of in één van de 170 woon- of dagbestedingslocaties van de stichting in Zuid-Holland.