Normal_1291
Op 20 en 21 mei a.s. wordt in het Beursgebouw in Eindhoven voor de eerste keer Talent voor Zorg georganiseerd. Het is dé beurs voor ambitieuze mensen op MBO/HBO niveau die op zoek zijn naar een nieuwe stap in de zorgsector. Talent voor Zorg geeft een verfrissende kijk op werken in de zorg middels een carrièrebeurs gericht op beleven, ontdekken en informeren.

Talent voor Zorg geeft toptalenten een keuze

Er zijn in Nederland een aantal vooruitstrevende zorgbedrijven die investeren in personeel en patiënt doormiddel van flexibele werktijden, iPads op de werkvloer om het papierwerk terug te dringen en een arsenaal aan cursus- en opleidingsmateriaal. Bij het aantrekken van nieuwe medewerkers komen deze sterke punten nauwelijks naar voren. Tijdens Talent voor Zorg vragen wij de exposanten om hun sterke punten naar voren te brengen zodat toptalenten kunnen kiezen voor top instellingen.

Een groeiend gat tussen vraag en aanbod in Brabant

Uit onderzoek uitgevoerd door Transvorm, het uitvoerend orgaan van de provincie Brabant dat zorgbedrijven adviseert en ondersteunt op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie, neemt de vraag naar zorg als gevolg van de vergrijzing jaar op jaar toe. Dit geldt in het bijzonder voor de provincie Noord-Brabant. Hier is het tempo van de vergrijzing nu en in de komende jaren sterker dan elders in het land.

Meer dan een carrièrebeurs
De groeiende vraag naar zorg en het slinkende aanbod van personeel is volgens Talent voor Zorg initiatiefnemer Stephan Alspeer de reden voor het organiseren van het carrière-evenement; "Zorgbedrijven dienen zich te profileren als uitdagende bedrijven waar carrière, opleiding en innovatie voorop staan. Talent voor Zorg heeft als ambitie om de Megafestatie van de zorgsector te worden!" 

Het bezoekersprofiel

Talent voor Zorg richt zich specifiek op MBO-V en HBO-V studenten en young professionals die geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan in de zorg. Daarnaast worden herintreders en switchers actief uitgenodigd om de carrièrebeurs te bezoeken. Deze laatste groepen worden vaak overgeslagen in het huidige aanbod van carrièrebeurzen.