Normal_1303

De gezondheidszorg in Rotterdam zal ook in de toekomst voor veel werkgelegenheid zorgen. In de eerstvolgende vier jaar komen daar 18.000 banen beschikbaar. Het Erasmus MC blijft de grootste werkgever.

Met pensioen
De gunstige werkgelegenheid in de Rotterdamse gezondheidszorg is te danken aan de uitstroom van personeel dat met pensioen gaat. Daarnaast is er toenemende vraag naar behandelingen omdat de bevolking vergrijst.
De groeiende werkgelegenheid blijkt uit de Werkgelegenheidsmonitor Winter 2011, opgesteld in opdracht van de gemeente Rotterdam. Hierover berichtte het AD/Rotterdams Dagblad op vrijdag 4 februari.

Grootste werkgever
Het Erasmus MC is qua omzet de grootste zorgwerkgever van Nederland. Vanwege de bezuinigingen geldt er nu een vacaturestop. Desondanks zijn er banen beschikbaar. Het betreft urgente vacatures op het gebied van de patiëntenzorg, voor regieverpleegkundigen, operatie-assistenten en anesthesiemedewerkers. Ook leerlingen biedt het Erasmus MC volop kansen.

Leveranciers
Bij het Erasmus MC zijn zo'n 13.000 fulltimers en parttimers in dienst. Daarnaast werken duizenden mensen bij leveranciers, onder meer bij bouwbedrijven en cateringfirma's. Elders in Nederland is de zorg eveneens al jaren een banenmotor.