Normal_1405
De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht (UM) heeft prof. dr. Martin Paul bereid gevonden aan te treden als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht. De benoeming gaat in op 1 mei 2011 en geldt volgens de bestaande regels voor een periode van vier jaar met een optie voor een tweede termijn van vier jaar. Prof. dr. Martin Paul volgt dr. ir. Jo Ritzen op, die per 1 februari na twee volledige ambtstermijnen met pensioen is gegaan.

Eerste
Voor zijn benoeming bestaat breed draagvlak binnen de diverse geledingen in de universiteit . Martin Paul: ''I feel extremely honoured to be offered this position and appreciate the trust of the supervisory board in my capabilities. Once again UM has proven its international character by nominating the first foreigner as president of a Dutch university.''

Guy Peeters, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+, is verheugd  over de benoeming van de nieuwe college-voorziter: "Met de benoeming van Martin Paul zal de UMC-vorming een positieve impuls krijgen."

Maastricht UMC+
De afgelopen drie jaar was prof.dr. Paul werkzaam als decaan van de faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Voordien was hij decaan en lid van de Raad van Bestuur van het Charité Universitätsmedizin in Berlijn, één van Europa's grootste Universitaire Medische Centra met een excellente reputatie wereldwijd.

Sinds zijn benoeming aan de Universiteit Maastricht heeft hij zich met name ingezet voor de op- en uitbouw van Maastricht UMC+ en de biomedische kennisvalorisatie, met als belangrijkste voorbeelden de Health Campus in Maastricht-Randwyck en de Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Over de opvolging van de decaan van de faculteit Health, Medicine and Life Sciences wordt te zijner tijd nadere informatie gegeven.