Normal_1598
Voor het tweede jaar op een rij heeft Abvakabo FNV het jaar afgesloten met een forse ledenwinst. In 2010 zijn in totaal 26.961 nieuwe leden ingestroomd. Dit is het op een na hoogste aantal over de laatste 10 jaar. De uitstroom van 19.742 leden is zelfs de laagste van de afgelopen 10 jaar. De netto ledenwinst over 2010 komt hiermee op 7.219 leden, waardoor het totaal aantal leden van Abvakabo FNV nu 358.852 bedraagt. Met name binnen de sectoren Zorg en Welzijn, TNT en Senioren was een toename te zien.

De ledengroei heeft Abvakabo FNV onder meer te danken aan diverse marketingactiviteiten, zoals het benaderen van ex-leden en potentiële leden met direct marketing, een professionalisering van online  activiteiten en behoudprogramma's voor nieuwe leden. Daarnaast liepen er het afgelopen jaar diverse campagnes waaronder de Abvakabo FNV campagne 'Je werk is het waard' en de FNV brede Power to-campagne. Ook werd in 2010 de Waardevol Werk Award voor het eerst uitgereikt.

Bewogen jaar
2010 is een bewogen jaar geweest voor Abvakabo FNV en haar achterban. Zo heeft het nieuwgekozen kabinet Rutte grote bezuinigingen in de publieke sector aangekondigd, speelde de discussie over de verhoging van de AOW-leeftijd en verliepen verschillende cao-trajecten zeer stroef met bijbehorende acties en stakingen. Zo vonden er onder meer acties voor werknemers bij gemeenten, TNT en de VVT (verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg) plaats.

Abvakabo FNV is met bijna 360.00 leden de grootste vakbond in de publieke sector. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in verschillende beroepen: van ziekenhuizen tot postkantoren, van universiteit tot stadsvervoer. Abvakabo FNV biedt haar leden zowel collectieve als individuele dienstverlening. In 2010 heeft Abvakabo FNV ongeveer 200 cao's en sociale plannen afgesloten, ruim 85.000 keer haar leden juridische bijgestaan en 135 trainingen en workshops georganiseerd voor haar leden.