Normal_1577

De maand maart 2011 is door KNMG, LVAG en CBOG uitgeroepen tot 'Maand van de aios'. In maart worden in alle UMC's minisymposia voor aios georganiseerd en kunnen aios profiteren van kortingsacties.

Teach the aios-minisymposia
Normaal gesproken vindt het symposium 'Teach the aios' één keer per jaar plaats op een locatie in het midden van het land. Maar omdat de LVAG in 2011 vijftig jaar bestaat, komen de organisatoren LVAG, KNMG en CBOG in maart 2011 naar de aios toe. Samen met de lokale assistentenverenigingen van de UMC's organiseren we in elk UMC een Teach the aios-minisymposium. Alle aios zijn welkom, ook als ze niet in een UMC werkzaam zijn.

Het Teach the aios-programma verschilt per UMC. Zo staat de avond in AMC Amsterdam in het teken van het thema ‘Arts en maatschappij’, komt Rob Oudkerk spreken over politiek & zorg in het VUmc en draait het in het St Radboud in Nijmegen om het onderwerp ‘Ethiek in de zorg’. Vanuit het KNMG-project Modernisering Medische Vervolgopleidingen wordt op een aantal minisymposia een interactieve sessie verzorgd met als insteek ‘Hoe neem je als aios de regie over je eigen opleiding?’. Daarnaast krijgen aios op de meeste symposia informatie van de LVAG over het profijtbeginsel, CAO-onderhandelingen en andere actuele agendapunten voor aios.

Kortingsacties voor aios
Tijdens de 'Maand van de aios' kunnen aios gebruik maken van aantrekkelijke kortingen op producten en diensten (binnenkort meer informatie). Ook een aantal ziekenhuizen doet mee aan de 'Maand van de aios; op verschillende manieren zetten zij hun aios in maart in het zonnetje.

Data en programma’s Teach the aios-minisymposia