Normal_2160

Abvakabo FNV heeft de MO-groep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening vandaag een ultimatum gestuurd. Dit ultimatum is een laatste kans voor werkgevers om in te gaan op de cao-inzet van de bonden. Het ultimatum loopt op dinsdag 12 april 2011 af. Wanneer werkgevers geen gehoor geven aan het ultimatum volgen er acties.

De cao-onderhandelingen voor de nieuwe cao Welzijn werden eind januari opgeschort. Informeel overleg in de maand maart leidde niet tot nieuwe openingen. Hans Wijers, bestuurder Abvakabo FNV; ‘Een loonbod van 0,2 procent op jaarbasis en op alle andere terreinen verslechteringen voor de werknemers is voor ons geen basis om verder te praten. We kunnen niet anders dan de werkgevers een ultimatum stellen'. Zolang er geen nieuwe cao wordt afgesloten, blijft de huidige cao van kracht.

De belangrijkste eisen van de vakbond zijn:
-Een structurele salarisontwikkeling van 2%.
-Kwalitatieve en kwantitatieve afspraken over behoud van werkgelegenheid, begeleiding van werknemers van werk naar werk binnen en buiten de sector.
-Scholing en opleiding van werknemers. Om werknemers arbeidsmarktfit te houden is bijscholing van belang. Abvakabo FNV wil afspraken maken willen over een persoonlijke ontwikkelingsrekening.
-De kosten van beroepsregistratie en professionalisering komen voor rekening van de werkgever.
-Een duidelijke en gezamenlijke uitleg van de jaarurensystematiek.
-Een uniforme regeling voor stagevergoedingen.

Onder de cao WMD vallen plusminus 65000 werknemers, die werkzaam zijn in het opbouwwerk, ouderenwerk, jongerenwerk en de schuldhulpverlening.