Normal_2130

De eerste studenten "voorlichting perinatale gezondheid" ontvangen donderdag 24 maart hun diploma, uit handen van wethouder De Jonge. De voorlichters gaan vooral in achterstandswijken aan de slag. De nieuwe functie past in het streven van Rotterdam om de gezondheid rondom de geboorte te verbeteren.

Maasstad
Dertien op de duizend Rotterdamse zuigelingen sterven in de buik van de moeder, tijdens de bevalling of vlak daarna. Landelijk is die verhouding tien op de duizend.
Het programma 'Klaar voor een kind' is een van de Rotterdamse initiatieven om de hoge babysterfte terug te brengen.

Streven
"Klaar voor een kind" is een samenwerking van het Erasmus MC, de Gemeente Rotterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond. Het streven is om in tien jaar tijd de babysterfte in de Maasstad op het landelijk gemiddelde te krijgen. Onderdeel van het programma is de inzet van voorlichters om doelgroepen in vooral probleemwijken beter te bereiken.

Stadhuis
De kersverse voorlichters perinatale gezondheid worden donderdag op het stadhuis onderscheiden met een diploma. Zij zullen zowel zelfstandig als samen met zorgverleners voorlichtingsactiviteiten uitvoeren.