Normal_2119

Tientallen banen staan op de tocht bij het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Zeeland. Abvakabo FNV volgt de ontwikkelingen met argusogen. Deze week heeft de directie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ ) het personeel verteld dat er op de financiële en administratieve afdeling tientallen banen verdwijnen.Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. In het ADRZ werken meer dan 1500 mensen.

Abvakabo FNV houdt de situatie bij het ziekenhuis met argusogen in de gaten. Vakbondsbestuurder Mick Bleijerveld: "Enerzijds omdat op een aantal plekken in het ziekenhuis sprake is van een crisissituatie. er is een hoge werkdruk waardoor kwaliteit van zorg in het geding lijkt te komen. Anderzijds omdat de koers van het ziekenhuisbestuur nog niet duidelijk is."

Het ADRZ kampt met grote financiële problemen en is daarom gedwongen te bezuinigen. Ze moeten onder andere op kort termijn 8 miljoen euro terugbetalen aan het ministerie van Volksgezondheid, aldus Omroep Zeeland.

Abvakabo FNV, andere bonden en de werkgever hebben vorig jaar nog een sociaal plan afgesloten zonder gedwongen ontslag. 'Hier houden wij de werkgever voorlopig aan, omdat wij ervan uit gaan dat de natuurlijk verloop en de mobiliteitsbevorderende maatregelen voldoende moeten zijn het overschot aan personeel te kunnen reduceren', zegt Bleijerveld.

In april gaat Abvakabo FNV weer met de werkgever om de tafel over de situatie en de stand van zaken.