Normal_2521

Per 1 mei 2011 neemt arbo- en gezondheidsdienst HumanCapitalCare B.V. de Twentse arbodienst Santar B.V. over, gevestigd op de campus van de Universiteit Twente en tot nu toe onderdeel van de universiteit.

Als landelijke speler op het gebied van arbo en gezondheid verstevigt HumanCapitalCare hiermee haar positie in de markt in Noordoost Nederland, waar één van de vier regiokantoren van HumanCapitalCare is gevestigd. Een aantal interessante klanten, waaronder de Universiteit Twente, wordt toegevoegd aan haar klantenbestand. Daarnaast wordt met de overname het totale personeelsbestand uitgebreid tot zo'n tweehonderdtachtig medewerkers.

Aantal redenen
Tot deze overname is besloten om een aantal redenen. Het klantenbestand, het imago en de visie van Santar sluiten prima aan bij die van HumanCapitalCare. Daarnaast realiseert HumanCapitalCare met de toevoeging van Santar met name in Noordoost Nederland een flinke versteviging van haar marktpositie en wordt het huidig personeelsbestand in deze regio uitgebreid met een dertigtal medewerkers.

Samenwerking met de Universiteit Twente
Bovendien wil HumanCapitalCare in samenwerking met de Universiteit Twente, die in de nieuwe situatie met nog een aantal andere interessante partijen tot één van de klanten behoort, meer onderzoeksprojecten doen op het gebied van arbeid en gezondheid. Momenteel vinden in samenwerking met het Medisch Spectrum Twente, de Universiteit Twente en HumanCapitalCare al enkele onderzoekstrajecten plaats.

Wanneer de overname is gerealiseerd, zal het regiokantoor van HumanCapitalCare in Hengelo verhuizen naar het pand op de campus van de Universiteit in Enschede, waar Santar nu is gevestigd.