Normal_2676

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) heeft besloten het aantal leden van de Raad van Bestuur terug te brengen van drie naar twee personen.

Dit betekent dat Anita Arts per 1 juli 2011, in goed overleg met de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht, het OLVG gaat verlaten. De portefeuilles en aandachtsgebieden van de drie leden worden herverdeeld over de leden Douwe Hemrika en Peter van der Meer.

Het OLVG heeft tweeënhalf jaar geleden een driehoofdige Raad van Bestuur gecreëerd. Dat was toen een logische keuze. Anita Arts kreeg daarin de rol van COO (Chief Operations Officer). Inmiddels zijn veel verbeteringen in het ziekenhuis gerealiseerd en werkt het gekozen bestuursmodel niet meer optimaal. De Raad van Bestuur is tot de conclusie gekomen dat de rol van COO in een sterk gedecentraliseerd ziekenhuis zoals het OLVG, de komende jaren beperkt toegevoegde waarde heeft. De sturing op het primaire proces vindt grotendeels plaats in de units. Anita Arts vertrekt daarom per 1 juli aanstaande bij het OLVG en bezint zich op een volgende uitdaging.