Normal_2652

Duurzame oplossingen voor chronische klachten, op basis van een eigentijdse medisch wetenschappelijke benadering van de aloude principes van de Biofysische Geneeskunde. Dat is het thema van het tweejaarlijkse congres.

Het is de stellige overtuiging van ABB dat behandeling op basis van de Biofysische geneeskunde en Bio-informatietherapie een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan duurzame oplossingen voor soms onbegrepen chronische klachten en aandoeningen die het menselijk welzijn in toenemende mate bedreigen. Vaak hangen deze chronische klachten en aandoeningen samen met de leefstijl én de omgevingsfactoren van een individu.

Binnen de Biofysische Geneeskunde en Bio-informatietherapie zijn drie uitgangspunten leidend:

- het zelfregulerend en herstellend vermogen van het lichaam
- de wetenschap dat alle processen in en tussen organismen met elkaar samenhangen
- en daaruit voortvloeiend de verbondenheid van de mens met zijn medemens en de natuur

Zo wordt het steeds duidelijker dat de vitaliteit van de gehele mens wordt bepaald door interactie met de omgeving (het veld) waarin hij functioneert. Onderzoek en behandeling zijn dan ook gericht op versterking en herstel van de energiestofwisseling en het belangrijkste principe van de kwantumfysica: de informatie-uitwisseling binnen en tussen organismen. Duurzame gezondheid, vitaliteit, zelfmanagement en soepele aanpassing binnen een snel veranderend leefmilieu zijn daarbij sleutelwoorden.

Het congres wordt vrijdag 13 mei gehouden in het Congrescentrum ‘1931', Brabanthallen (Den Bosch). Het definitieve programma is op de website te raadplegen.