Normal_2746

Op donderdag 12 mei gaat een grote groep Tweede Kamerleden op bezoek bij een zorginstelling. Dit in het kader van de Dag van de Verpleging.

Sinds jaar en dag wordt er op deze dag over de hele wereld aandacht besteed aan de bijdrage die verpleegkundigen en verzorgenden leveren aan de gezondheidszorg. Het thema van dit jaar is toegankelijke zorg.

De Tweede Kamerleden Agnes Wolbert, Lutz Jacobi, Tjeerd van Dekken, Sjoera Dikkers, Jeroen Recourt, Hans Spekman, Mariette Hamer, Diederik Samsom, Tanja Jadnanansing en Pierre Heijnen delen bij de zorginstellingen taart en rozen uit om hun waardering uit te spreken voor iedereen die werkzaam is in de zorg, voor al die mensen die zich dag in dag uit inzetten om de best mogelijke zorg te verlenen.

Gezondheid en welzijn behoren tot de belangrijkste waarden in het leven van mensen. De PvdA vindt dat het welbevinden van patiënten en cliënten centraal moet staan en dat de zorg toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen. Iedereen die werkzaam is in deze complexe maar mooie sector verdient een pluim. Iedere dag opnieuw, maar vooral op 12 mei: de Dag van de Verpleging.