Normal_2665
Met roze prikwijn hebben tientallen medewerkers en studenten van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam donderdag 21 april Erasmus Pride ingeluid.

Steun
De besturen van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben zich geschaard achter Erasmus Pride. Dit is een nieuw netwerk voor medewerkers en studenten die homo, lesbienne, biseksueel of transgender zijn. Aanwezigen reageerden enthousiast: “Zeker voor jonge mensen is het goed om te weten: je bent welkom in het ziekenhuis en op de universiteit, je mag hier zijn”, zei een van de belangstellenden.

Onderscheid
Decaan Huib Pols van het Erasmus MC legt uit waarom het bestuur Erasmus Pride steunt: “Vrijheid is een groot goed bij ons, wij willen onderscheidend zijn door geen onderscheid te maken. Diversiteit maakt het Erasmus MC sterk.”
Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, voegde toe: “We voeren het diversiteitsbeleid, omdat dit iedereen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen.”

In de kast
Een wetenschappelijk onderzoeker sprak op de bijeenkomst over haar tijd in Atlanta, Georgia (VS). Daar had zij bij het homonetwerk van haar werkgever gepeild of ze voor haar geaardheid uit kon komen. Ze kreeg het advies hiermee niet naarbuiten te treden als zij niet het risico wilde lopen haar werkrelaties te beschadigen. En dus zat ze als lesbienne weer maanden ‘in de kast’. Dat nooit meer, besloot ze.