Normal_2814

Promovendi Edwin van der Pol en Rolf Bremmer van Biomedical Engineering & Physics hebben beiden, afzonderlijk, een aanmoedigingsprijs gewonnen voor hun promotieonderzoek.

Edwin van der Pol kreeg van de International Society on Thrombosis and Haemostasis (ISTH) de Young Investigator Award. Deze award is een stimuleringsprijs voor jonge veelbelovende onderzoekers. Van der Pol, die is aangesteld bij Biomedical Engineering & Physics en Laboratorium Experimentele Klinische Chemie, krijgt zijn prijs voor zijn onderzoek naar de detectie van microparticles in bloed.

Deze deeltjes, kleiner dan een duizendste millimeter, spelen een belangrijke rol bij stollingsprocessen en mogelijk ook bij de signalering van tumoren. Van der Pol krijgt de prijs en het bijbehorende geldbedrag van $ 500 komende zomer in Kyoto in Japan tijdens het twee-jaarlijkse ISTH congres.

Rolf Bremmer, eveneens werkzaam bij Biomedical Engineering & Physics, heeft de Emerging Forensic Science Award 2011 ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de American Academy of Forensic Sciences (AAFS). Bremmer kreeg de prijs voor zijn baanbrekend onderzoek naar de leeftijdsbepaling van bloedvlekken. Door met een kleurmeting de verhouding van hemoglobine-varianten te meten, kan de leeftijd van een bloedvlek worden bepaald; iets wat zeer belangrijk kan zijn voor het oplossen van misdrijven. Bremmer krijgt de placaat, die bij de prijs hoort, uitgereikt tijdens het volgende congres van de AAFS in 2012 in Atlanta in de VS.

Bron: AMC