Normal_2837

De Adviesgroep Ketenzorg, een coproductie van LHV en VHN, stelt een rekenmodel beschikbaar waarmee zorggroepen tot een goede berekening van en inzicht in de eigen kostprijzen kunnen komen.

Dit model, inclusief een uitgebreide toelichting, is op aanvraag beschikbaar voor zorggroepen. Bij voldoende belangstelling organiseert de Adviesgroep ook trainingen over het toepassen van het model.

Handvat voor integrale bekostiging van DBC's CVRM, Diabetes en COPD
Tijdens de bijeenkomst 'Update voor zorggroepen' van de Adviesgroep Ketenzorg op 22 maart jl., kregen de deelnemers een presentatie van het rekenmodel voor zorggroepen. Dit model biedt een handvat om tot een goede berekening van de eigen kostprijzen voor integrale bekostiging van de DBC's CVRM, Diabetes of COPD te komen.

Stap voor stap kunt u per module aangeven hoe lang een handeling duurt, wie deze verricht en tegen welke prijs. Voorbeelden voor stoppen met roken en leefstijlmodules zijn in het model opgenomen. Ook de opbouw van de overhead wordt behandeld. Het is nadrukkelijk een voorbeeldmodel, dat uw inzicht kan vergroten en waarin elke zorggroep voor zichzelf aanpassingen kan doen aan de hand van gemaakte keuzes en lopende zorgprogramma's.