Normal_3151

Dr. Alain Kalmar, anesthesioloog in het UMCG, heeft de Young Investigator Grant 2011 van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) gewonnen. Hij kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Nederlandse Anesthesiologendagen.

De Young Investigator Grant wordt toegekend aan (bijna) gepromoveerde onderzoekers, die een duidelijk en goed uitgewerkt plan hebben voor vervolgonderzoek. De resultaten dienen belangrijke klinische of fundamentele onderzoeksvragen op het gebied van de anesthesiologie te beantwoorden; multidisciplinaire samenwerkingsverbanden worden hierbij sterk aangemoedigd.

Gepromoveerd
Alain Kalmar (zie foto, bron: NVA) is op 27 april van dit jaar gepromoveerd met wetenschappelijk onderzoek naar de optimalisatie van de doorbloeding en zuurstofvoorziening van de hersenen onder narcose en in bijzondere chirurgische omstandigheden.
Aan de Young Investigator Grant van de NVA is een geldbedrag verbonden van € 50.000.

Vervolgonderzoek
Het vervolgonderzoek van Kalmar richt zich op een beter inzicht naar de invloed van de verschillende gebruikte narcosemiddelen op de activiteit en het zuurstofverbruik van de verschillende regio`s in de hersenen. De verschillende studies van de interactie van de gebruikte medicatie en hun gecombineerde effect, moet leiden tot een beter inzicht in de invloed ervan op de individuele hersenregio´s. Deze kennis moet een betere bescherming bieden van de hersenen onder narcose.