Normal_3378
Wethouder Korrie Louwes (o.a. arbeidsmarkt) van Rotterdam tekende op 30 juni samen met een stadsbrede coalitie van ziekenhuizen, zorginstellingen en onderwijs het Convenant Platform Zorg.

De partners slaan de handen ineen om de kansen op de arbeidsmarkt van de Rotterdamse zorgsector optimaal te benutten. In het convenant zijn afspraken gemaakt over meer en betere scholing van personeel, de inzet van nieuwe technologie, de ontwikkeling van nieuwe curricula en nieuwe manieren van arbeidsmarktcommunicatie.

Wethouder Korrie Louwes (o.a. arbeidsmarkt) ondertekende het convenant namens de gemeente Rotterdam. Louwes: “Het convenant is een eerste en belangrijke stap voor steeds nauwere arbeidsmarktsamenwerking in deze sector. De medische en zorgsector is de grootste en snelst groeiende sector van de Rotterdamse economie en de personeelsvraag stijgt. Er zijn alleen al op dit moment 500 verplegers en verzorgers nodig. De verwachting is dat de vraag gaat toenemen. Volgens sommige prognoses gaat de vraag in de zorgsector jaarlijks met zo’n 2.000 arbeidskrachten stijgen. Rotterdam heeft met zijn jonge bevolking voldoende talent in huis. Maar er zijn nog te weinig jongeren die kiezen voor een baan in de zorg en er is nog onvoldoende kleur op de werkvloer.”