Normal_3814

DEN HAAG (ANP) - De Haagse 'borstendokter' Rock Goerdin van de Citykliniek is definitief uit zijn ambt gezet. De man was in beroep gegaan tegen zijn uitsluiting door het Medisch Tuchtcollege, maar de hoogste tuchtrechter van het college heeft dat verworpen.

Dat meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg vrijdag.

Het betekent dat Goerdin zich in Nederland niet meer voor arts mag uitgeven. Hij heeft in zijn kliniek aan de Haagse Prinsegracht tientallen mislukte borstvergrotingen uitgevoerd. Sommige vrouwen hielden zware complicaties aan de ingrepen over. Zo klapte een borstimplantaat na de operatie spontaan open.

De inspectie, die de tuchtzaak had aangespannen, liet vorig jaar zomer zijn kliniek sluiten. De man was van huis uit gynaecoloog en voerde ook schaamlipcorrecties uit. In 2004 was hij ook al door een tuchtrechter veroordeeld. Toen werd hij voor een paar maanden geschorst.

Ook het Openbaar Ministerie (OM) houdt zich met de zaak bezig. Enkele slachtoffers lieten vorig jaar beslag leggen op het huis van de uit het register geschrapte arts.