Normal_4450

Wie een computer wil gebruiken in de Medische Bibliotheek van het Erasmus MC, hoeft niet meer tevergeefs op zoek naar een werkplek. Sinds kort is het mogelijk om vanuit thuis online te controleren of er plaats is.

Werkstations
De Medische Bibliotheek heeft negen werkstations beschikbaar voor belangstellenden die niet werken of studeren in Erasmus MC. Met de computers kunnen geïnteresseerden medische literatuur opzoeken en elektronische vakbladen inzien. Bijna alle literatuur is in het Engels.

Icoontjes
Op de website van de Medische Bibliotheek is een dynamische plattegrond te vinden. Daarop staan met groene en rode icoontjes de exacte locaties van vrije en bezette pc's aangegeven. Een teller houdt bij hoeveel werkplekken in gebruik zijn.

Beschikbaar
Vergeefs zoeken naar een vrije werkplek is met de dynamische plattegrond verleden tijd. Het is niet mogelijk een zit- of staanplaats te reserveren. Overigens, wie een medisch proefschrift van het Erasmus MC wil inzien, kan dit vanuit thuis doen via de openbare website Repub.

Witte toren
De computers voor buitenstaanders bevatten geen standaardsoftware van MS Office (Word, PowerPoint, Excel). Het is wel mogelijk gevonden artikelen uit vakbladen af te drukken. Informatie over onder meer openingstijden, locatie en het gebruik van de werkstations, staat ook op de website van de bibliotheek.

De Medische Bibliotheek is gevestigd onderin de hoge, witte faculteitstoren van het Erasmus MC, die is gelegen aan de Westzeedijk.