Normal_4603

ROTTERDAM - Dr. W.C. (Peter) Weeda is vandaag benoemd tot interim-bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij vervangt drs. Paul Smits, die vorige week zijn functie heeft neergelegd.

De heer Weeda wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het ziekenhuis. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. De Ondernemingsraad en Patiëntenraad zijn betrokken geweest bij de tijdelijke aanstelling.

Weeda was sinds 2005 lid van de Raad van Toezicht van het Maasstad Ziekenhuis. Die functie heeft hij per direct neergelegd. Weeda vormt samen met prof. dr. León Eijsman het interim-bestuur. De Raad van Toezicht benoemde Eijsman op 1 augustus als interim-bestuurder met als opdracht de problemen rond de multiresistente bacterie op te lossen.

Weeda en Eijsman zijn samen verantwoordelijk voor het creëren van een organisatie die bijdraagt aan herstel van vertrouwen van patiënten en andere betrokkenen in het ziekenhuis. In dat kader is de Raad van Toezicht verheugd dat sinds 18 juli geen besmettingen zijn geconstateerd bij nieuwe patiënten in het Maasstad Ziekenhuis.

De Raad van Toezicht zal het traject inzetten voor definitieve invulling van de Raad van Bestuur.