Normal_5223

AMSTERDAM - Longpatiënten en longartsen zijn op elkaar aangewezen, maar spreken vaak nog niet dezelfde taal. Dat verandert, mede dankzij het Astma Fonds (binnenkort Longfonds): ervaringen van patiënten staan steeds meer centraal in onderzoek en behandeling bij ongeneeslijke longziekten als astma en COPD.

Op woensdag 28 september gaan Europese topwetenschappers in gesprek met Nederlandse longpatiënten in de RAI in Amsterdam.

De Europese top van wetenschappers in longonderzoek komt deze week bijeen in Amsterdam, tijdens het jaarlijkse congres van de European Respiratory Society (ERS). Vijf dagen lang is Amsterdam de internationale hoofdstad van longwetenschap, onder voorzitterschap van onderzoekers van het AMC.

Longpatiënten en longartsen zijn op elkaar aangewezen, maar spreken vaak nog niet dezelfde taal. Dat verandert, mede dankzij het Astma Fonds (binnenkort Longfonds): ervaringen van patiënten staan steeds meer centraal in onderzoek en behandeling bij ongeneeslijke longziekten als astma en COPD. Op woensdag 28 september gaan Europese topwetenschappers in gesprek met Nederlandse longpatiënten in de RAI in Amsterdam.

© Nationale Zorggids