Normal_5506

AMSTERDAM - Via de gezamenlijke website marktplaatsvoordezorg.nl huren AMC, VUmc en GGZ inGeest met ingang van deze week hun tijdelijke krachten in. Dat geeft niet alleen meer kansen voor kleinere aanbieders, maar het biedt ook meer helderheid in de aanbestedingsprocedure.

Via de website kunnen bemiddelingsbedrijven en zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) zich vanaf deze maand inschrijven voor tijdelijke functies bij AMC, VUmc of GGZ inGeest. De marktplaats is bedoeld voor een groot aantal verschillende tijdelijke functies: verpleegkundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen, maar ook staffuncties zoals ICT'ers, bouwkundig medewerkers, adviseurs en consultants.

Kleine zelfstandigen of kleine bureaus
Met de Marktplaats voor de Zorg zetten AMC en VUmc gezamenlijk de poorten open. Ze laten zien wat ze hebben aan opdrachten en nodigen iedereen uit om mee te dingen. Dit systeem biedt kleine zelfstandigen of kleine bureaus in de regio meer mogelijkheden om bij een grote organisatie aan de gang te gaan. Grote en kleine aanbieders van personeel hebben op deze manier gelijke kansen.

Bemiddelingsbedrijven en ZZP'ers
Beide ziekenhuizen zullen opdrachten voor de inhuur van tijdelijk personeel op de website publiceren. Met een inschrijving staan bemiddelingsbedrijven of ZZP'ers bij beide umc's geregistreerd. Bij de inschrijving geven zij aan welke vakgebieden hun interesse hebben. Vacatures op die terreinen komen automatisch in hun mailbox terecht. Wie geïnteresseerd is in de opdracht, kan een aanbod doen. De aanbiedingen worden vergeleken en zo rolt er een top vijf uit de bus van kandidaten die aan de vereiste kwalificaties voldoen en een redelijk prijs hanteren.

VUmc en AMC moeten als universitair medische centra bij aanbestedingen voldoen aan Europese regels en transparant werken. De Marktplaats voor de Zorg draagt bij aan meer helderheid in de aanbestedingsprocedure en grotere transparantie over de besteding van publieke gelden.

© Nationale Zorggids