Normal_6221

ASSEN (ANP) - De verpleegkundige die in juni door GGZ Zuidwest-Drenthe werd ontslagen, nadat een patiënte had gemeld dat hij seksuele handelingen met haar had gepleegd, eist zijn baan terug.

De man vindt het ontslag op staande voet onterecht en spant daarom tegen GGZ een kort geding aan, dat op 7 december dient. Dat zei zijn advocate Ludith Haarsma zaterdag.

De man stelt dat hij door de psychiatrische patiënte werd gechanteerd. Ze zou hem hebben gedwongen de handelingen te plegen, anders dreigde ze zichzelf en haar dochter te doden. Ook zou ze hem hebben gedwongen seksueel getinte sms'jes te sturen.

De verpleegkundige (45), die al 15 jaar in dienst was, zegt dat hij uit angst inging op haar eisen. Hij neemt het de GGZ kwalijk dat de organisatie zijn kant van het verhaal niet wilde horen. Voor de rechtbank in Assen eist hij ook ruim 20.000 euro achterstallig loon.

De patiënte en de GGZ hebben in september aangifte gedaan. De GGZ meldde bij de politie dat de man bij vier patiëntes over de schreef is gegaan.